Tänään selasin vanhoja kirjoituksiani ja huomasin, että blogini täyttää tänään 3 vuotta. heart Kiitän lukijoita ja kommentoijia. Ilman teitähän jotain puuttuisi tästä bloggaamisesta.

Pääsiäisen aikaan kävin vanhempieni luona. Kotiintuomisiksi sain ison pinon mummujeni ja äitini valmistamia käsitöitä. Nyt minä vuorostani otin ne säilyttääkseni tuleville sukupolville. Toivottavasti jotain saa käyttökuntoonkin. Osassa liinoja ol vanhoja tahroja, jossain reikiä yms. Tänään, blogin syntymäpäivänä sopiikin muistella sukupolvia ennen meitä. Käsityöt olivat olennainen osa elämää. Molemmat mummuni kutoivat ja virkkasivat ja ompelivat.....ja niin teki äitinikin....ja niin teen minäkin. Sellainenkin tieto minulla on, että toisen mummun isä oli puuseppä, käsityöläinen hänkin.

Tässäpä näitä tuotoksia vuosikymmenten takaa.

Hanna-mummun kirjoma kaitaliina. Vaaleanpunainen lanka on ilmeisesti loppunut kesken, kun toisessa päässä kukat vaihtuivat tummemman punaisiksi.



Tämä taitaa olla saman mummun kirjoma.



Olen kuvannut työt vanhan ikkunaraamin päälle heitettynä. Toivon, että kuvion pystyy erottamaan.
Tämän seuraavan liinan on kirjonut oma äitini. Muistan tämän liinan olleen paljon käytössä. Ja lienen kaatanut sille muutaman mehumukillisenkin.



Seuraavan liinan kutoja ei ole muistissa. Se on iso pellavaliina. Muistan itsekin kutoneeni jotain samantyyppisellä sidoksella yli 30 vuotta sitten. sidoksen nimeä en muista. Suunnittelin tekeväni liinasta ehkä verhot. Saapas nähdä.



Sitten virkattuihin. Ensin Eeva-mummun virkkama liina. Pyörylät ovat irtoamassa toisistaan, mutta katsotaanpa mitä voin tehdä sille.



Tämä iso liina on Hanna-mummun virkkaama. Muistan nähneeni sen useastikin mummulan pöydällä.



Ja lopuksi vielä äitini virkkama liinanen. Meillä taisi jokus olla sängynpeittokin tätä samaa sarjaa.



Hyvää tätä päivää meille kaikille!